OKTATÁS

AMIT NÁLUNK TANULHATSZ

 

PIKTOGRAM-12

A Településmérnök MSc képzés törzsanyagát a tervezési ismereteket nyújtó tárgyak adják. A négy szemeszter alatt ennek megfelelően elsősorban településtervezéssel, területi és regionális tervezéssel, építészeti tervezéssel foglalkozó tárgyakkal, elméleti és gyakorlati feladatokkal találkozhatsz, de a tájépítészet, környezetvédelem, infrastruktúratervezés, és települési értékvédelem is bővíti a tervezési ismereteket nyújtó tantárgyak palettáját.

A szak komplexitásának megfelelően mindemellett természettudományi és társadalomtudományi, valamint az érdeklődési körödnek leginkább megfelelő választható tárgyak ismeretével is gazdagodhatsz.

A képzés során négyhetes külső szakmai gyakorlat vár rád, mely amellett, hogy valós körülmények között is kipróbálhatod magad, kiváló lehetőségként szolgálhat a munkában való elhelyezkedéshez is.

A képzés célját jól mutatja, hogy a megszerezhető kreditek negyedét a diplomatervezéssel foglalkozó tárgyak adják. Az utolsó két félév folyamán dolgozhatod ki diplomatervedet, ami egy átfogó fejlesztési koncepción alapuló komplex településépítészeti, településrendezési feladat lesz.

 


 

AKIKTŐL TANULHATSZ:
A SZAK TÖRZSOKTATÓI

 

ABRA-16

Törzsoktatóink nagy tervezői gyakorlattal rendelkeznek mind a településtervezés mind az építészet területén.

Az építészeti tervezéshez kapcsolódó tárgyakat elsősorban a tanszék fiatalabb építész kollégái: Valkai Csaba DLA tanszékvezető, Török Szabolcs Bence DLA, Szövényi Anna DLA és Polyák Bea egymással megosztva tartják. A sok éves településtervezési gyakorlattal rendelkező Kotsis István immáron mesteroktatóként vesz részt az oktatásban. Dr. Simon Mariann a Településépítészeti szakvezetői koordinációs feladatkörei mellett elsősorban az építészettörténet világába kalauzolja a hallgatókat. A specifikus tárgyak oktatásában a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kar, valamint az Ybl Miklós Építéstudományi Kar felkészült oktatói is részt vesznek, emellett több tárgyat külsős, a témát kiválóan ismerő, egyben elismert szakember oktat. Konzulensként és óraadó tanárként a nagy tiszteletnek örvendő, kiemelkedő tapasztalattal rendelkező korábbi tanáraink továbbra is részt vesznek az oktatásban, így a településmérnök szakot alapító Dr. Schneller István, az Ybl díjas várostervező, Korompay Judit DLA, és a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke, Körmendy Imre. Fiatal PhD hallgatóink, Szerdahelyi-Németh Klára, Laczó Dániel és Szczuka Levente szintén több tárgy konzultációjában, oktatásában részt vesznek.

Az oktatás folyamán tanáraink nagy hangsúlyt fektetnek a személyes konzultációk fontosságára, a naprakész tudás átadására.

Advertisements